Bismil Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi kuruldu. Bazı hastaların, yakınlarıyla birlikte daha rahat bir ortamda bakılmalarını sağlanacak olan, 5 yataklı, modern şartlara sahip Palyatif Bakım Merkezi yaşlı ve bakıma muhtaç bireyle için büyük öneme sahip.

PALYATİF BAKIM NEDİR?
Palyatif bakım, hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şeklidir. Bu bakım kanser hastalığının ve tedavisinin ortaya çıkardığı semptomları azaltmak ve ortadan kaldırmak için sunulan bir hizmettir. Aynı zamanda “destekleyici bakım” olarak da bilinir.

Hacamat ve Sülük tedavisi artık devlet hastanesinde uzman doktorlar tarafından yapılacak
Geleneksel yöntemlerin sağlıksız koşullarda yapılmasını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında Bismil dDevlet Hastanesinde kurulan hacamat ünitesi, uzman hekimler eşliğinde halka hizmet verecek.
Tarihinin, M.Ö. eski Mısırlılara kadar dayandığı ifade edilen ve halk arasında "hacamat" olarak bilinen kupa terapisi, Bismil Devlet Hastanesi aracılığıyla, halk arasında "merdivenaltı" şeklinde tabir edilen sağlıksız ortamlardan alınarak, uzman hekimler eşliğinde vatandaşların hizmetine sunuluyor.
Milattan önce Hint tıp yöntemleri arasında yer alan, antik dönemlerde de Mezopotamya, Mısır ve Yunanistan'da uygulanmasının yanı sıra İslam peygamberi Hz. Muhammed'in de Müslümanlara önerdiği hacamat, tamamlayıcı tedavi yöntemleri arasında sayılıyor.

67720,img-20180212-wa0003jpg.pngc98c121a-5c6a-47ef-b432-f99df68d43db.jpg

Editör: Haber Merkezi