Bismil Devlet Hastanesinde tatbikat

Diyarbakır'ın Bismil Devlet Hastanesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) sızıntı tatbikatı yapıldı.

Başhekim Abdurrahim Savcı ve Hastane Müdürü Musa Yaşa, hastanenin bahçesinde kurulan kriz masasında tatbikat hakkında bilgi aldı.

Tatbikatta senaryo gereği Batman'dan Diyarbakır'a gitmekte olan sıvılaştırılmış klor varilleri ile yüklü kamyon Bismil ilçesinin Üçtepe mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilmesiyle etrafa varillerden gaz sızıntısı yayıldı.

Durumu gören vatandaşlar 112 Acil Komuta Merkezine ihbarda bulundu. Bismil Devlet Hastanesine 2 hasta getirildi.

Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, kazada kimyasal maddeye maruz kalan 2 kişinin Bismil Devlet Hastanesine getirildikleri bilgisi üzerine turuncu kod verilerek gerekli önlemler alındı.

Hastalardan biri ambulansla hastaneye getirilirken diğeri ise kendi imkanıyla hastaneye geldi.

Kendi imkanıyla hastaneye gelen hasta kimyasal ölçümü yapılıp, kimlik bilgileri alındıktan sonra KBRN bölümüne alındı, yıkandıktan sonra ambulansla getirilen diğer hastanın bulunduğu müdahale odasına götürüldü.

2 hastaya belirlenen alanda dekontaminasyon uygulanarak kimyasal ölçüm sonrasında, temiz onayı ile hastanede tedavi altına alındı.

Tatbikata ilişkin açıklama yapan uzman doktor Abdurrahim Savcı, tatbikatın sorunsuz tamamlandığını belirterek, amaçlarının olağanüstü durumlarda meydana gelecek olaylara donanımlı, hızlı ve eksiksiz müdahale etmek olduğunu aktardı.

Savcı, tatbikatların süreceğini ifade ederek, tatbikatta emeği bulunan İl Sağlık Müdürlüğüne ve hastane personeline teşekkür etti.

Kaynak: AA / Sağlık

Diyarbakır Bismil Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title